Prvi regionalni hyperlapse muzički spot – Helem nejse x Billain

1305

Helem nejse ekipa, nakon „Nemam“ i „Fudbalske“ donosi treći single sa nadolazećeg albuma „Go u Gostima“. U suradnji sa sarajevskim, ali i svjetski priznatim producentom Billainom nastala je pjesma „Vodič kroz Sarajevo“.

“Sarajevo je grad kroz kojeg su prošle različite kulture i ostavile pečat koji osjećamo i dan danas. Različitosti su uvijek bile snaga i ljepota ovog grada. S obzirom da živimo u ovom prostoru i vremenu, uvijek ga nastojimo oslikati kroz ono što mi radimo, a budući da je naš grad pretrpio brojne nedaće kroz historiju, dužni smo da ga čuvamo i činimo ljepšim. Danas također, Sarajevo se susreće sa mnogim problemima koje donosi upravo breme ovog vremena. Svjedoci smo velikih gužvi u saobraćaju, turbofolk postaje sve dominantija kulturna grana, međuljudski odnosi se svakodnevno transformišu, omladina se hvata noge, a i Nele se ne konta vratit’. Sve je postalo brzo i ludo. Sarajevo, Helem nejse ti želi sretan rođendan. Puno zdravlja i zaposlenosti. ”

Cijeli video spot snimljen je u hyperlapse tehnici (video načinjen od fotografija) i kao takav, PRVI JE MUZIČKI SPOT TOG TIPA U REGIONU.

“Iako ova tehnika snimanja spota iziskuje jako puno vremena, strpljenja i opake fizičke predispozicije, odvažili smo se na taj izazov. Stoga vjerujemo da je to razlog što u regionu ne postoji muzički spot ovakvog produkcijskog poduhvata. Svi turisti koji budu željeli doći u Sarajevo – imaće odličan promo materija za pogledati prije nego krenu put glavnog grada. ”

Snimanje, kamera, montaža: Klicker produkcija (Sarajevo)
Sponzor: Sarajevska pivara
Produkcija: Helem nejse
Muzika: Billain
Aranžman: Billain
Mix i Master: Billain
Tekst: Stihomir Klepić i Čika Gaagara.
Album: Go u Gostima
Izdavač: Periskop records
Nakon tri objavljena singla, u aprilu mjesecu Helem nejse objavljuje cijeli album, četvrti single, te peti single u maju.