ZDKSportPrvo mjesto za Atletski klub Zenica

Prvo mjesto za Atletski klub Zenica

Proteklog vikenda Atletski klub Zenica bio je po treći put domaćin takmičenja iz kalendara Atletskog saveza BIH.
Na Kamberovića polju održano je ekipno seniorsko prvenstvo BIH. Nastupilo je 5 ekipa u ženskoj i 6 u muškoj konkurenciji. Višegodišnju dominaciju u beha atletici potvrdila je muška ekipa atletskog kluba Zenica koja je osmi put osvojila titulu prvaka BIH sa 63 boda.
Drugo mjesto pripalo je atletskom klubu Novi Grad –Sarajevo  sa 54 boda dok je treća bila Sloboda Tehnograd iz Tuzle sa 43 poena. U ženskoj konkurenciji pobijedile su članice Atletskog kluba Borac iz Banja Luke sa 50, drugo mjesto osvojila je ekipa Sarajeva sa 42 dok su treće bile atletičarke Glasinca sa 41 bodom. U ženskoj konkurenciji članice Atletskog kluba Zenica bile su četvrte. Na Ekipnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u atletici najbolji rezultat takmičenja postavio je bacač kugle Mesud Pezer hicem dužine 20,89 m.
Uz lični rekord 22-godišnji član AK Zenica ove sezone postavio je i 12. najbolji rezultat u svijetu i četvrti u Evropi.
Prema tabelama Međunarodne atletske federacije – IAAF, Pezer će za ovaj rezutat dobiti 1.174 boda.

Dobre rezultate za Zenicu ostvarili su i Faris Kobilica  trećim mjestom  na 3000 m, Eldar Dautović bio je također treći na 3000m stipl. Sedin Heco bio je prvi u troskoku i drugi u skoku u dalj, dok je Dejan Mileusnić u bacanju koplja osvojio prvo mjesto sa daljinom 77,97 metara.
Zbog nastupa na međunarodnom mitingu u Italiji izostao je nastup Abedina Mujezinovića. U konkunrenciji od 20 atletičara, Mujezinović je završio na trećoj poziciji istrčavši lični rekord, 1:47,94.

 

 

Visoko.co.ba/Rtvze.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE