Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Prvo mjesto z...

Prvo mjesto za učenike Gimnazije “Visoko” na forumu inovacija “Sarajevo Unlimited 2017”

497
PODIJELI

Učenice IV razreda Gimnazije “Visoko”, Amila Alibegović i Amna Halilović učestvovale su na najvećem regionalnom forumu inovacija “Sarajevo Unlimited 2017”. Ovaj forum je jedan od najnovijih izdanja podrške mladim inovatorima, a koji na jednom mjestu okuplja ulagače i predstavnike startup-a iz cijelog svijeta.

MARKETING

Alibegović i Halilović su predstavljale Hemijsku sekciju “De Rama” koju predvodi prof. Hrnjić Amra, a ono što su predstaljale nosi naziv “Ekstraktor”.

Ekstraktor je uređaj uz pomoć kojeg bi se se dobivalo eterično ulje iz biljaka i na taj način bi se poboljšao kvalitet već postojećih proizvoda koje ručno proizvode učenici ove sekcije. Cilj ovog projekta je nastaviti i poboljšati edukaciju učenika, poboljšati saradnju sa lokalnom zajednicom, ali i podizati svijest učenika o humanitarnom radi i volontiranju, te važnosti hemijski čistih proizvoda koje svakodnevno koristimo.

Forum inovacija je ovim djevojkama, ali i njihovoj cjelokupnoj grupi, otvorio mogućnosti za nove napretke, te su imale priliku da se upoznaju sa uspješnim poduzetnicima koji im mogu poslužiti kao dobar primjer.

Najveći uspjeh učešća na “Sarajevo Unlimited 2017”, pored stečenih znanja, je osvojeno prvo mjesto od 200 predstavljenih projekata i nagrada od 4.500 KM!

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.