SportNogometPSG slavio protiv Guingampa, Neymar debitovao uz gol i asistenciju

PSG slavio protiv Guingampa, Neymar debitovao uz gol i asistenciju

Neymar je odlično započeo epizodu u dresu Paris Saint-Germaina nakon što je u utakmici 2. kola Ligue 1 upisao gol i asistenciju u gostujućoj pobjedi protiv Guingampa rezultatom 3:0.
Neymar je ovog ljeta za rekordnih 222 miliona eura stigao iz Barcelone, ali njegovi papiri nisu bili spremni za meč 1. kola protiv Amiensa u kojem je PSG slavio rezultatom 2:0.

U sinoćnjem sudaru protiv Guingampa u gostima Parižani su vodili glavnu riječ na terenu, a Neymar se često nalazio u centru zbivanja na terenu. Ipak, nakon prvih 45 minuta bilo je 0:0.

PSG je sretno došao do pogotka u 52. minuti kada je Ikoko želio dodati svom golmanu, ali je bio neprecizan i ustvari je postigao autogol.

Deset minuta kasnije na asistenciju Neymara gol postiže Cavani. PSG je nastavio s napadima, a do gola za 3:0 stigao je u 82. minuti kada se Neymaru odužio Cavani i asistirao mu za njegov pogodak u debitantskom nastupu.

PSG nakon dva kola ima šest bodova, dok je Guingamp ostao na tri osvojena boda.

 

 

 

Visoko.co.ba/Klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE