SportNogometPSG u 90. minuti pobijedio Angers i osvojio Kup Francuske

PSG u 90. minuti pobijedio Angers i osvojio Kup Francuske

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji PSG-a. Caavani, Di Maria i Verratti stvarali su prilike pred golom Angersa, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže. S druge strane, imali su i izabranici Stephane Moulina jednu dobru šansu sredinom prvog dijela. Nakon prekida uzdrmali su stativu.

Na odmor se otišlo kod rezultata 0:0.

U nastavku izabranici Unai Emeryja pokušavali su postići pogodak, a nogometaši Angersa utakmicu provodili u teškom defanzivnom grču. Svoju šansu čekali su preko kontranapada. Uglavnom se igralo između dva šesnaesterca. U 84.minuti PSG je imao dobru priliku. Cavani se našao ”oči u oči”sa golmanom Letellierom, ali je šutirao pored gola.

I Verratti imao dobru priliku u 86.minuti. No, izblokirali su ga. U 90. minuti nakon kornera Di Marie Cissokho je pogodio je svoju mrežu za konačnih 1:0.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE