Lokalne TemePU Visoko: Uskoro probni rad instaliranih kamera na visočkim ulicama (FOTO)

PU Visoko: Uskoro probni rad instaliranih kamera na visočkim ulicama (FOTO)

U toku je završna faza rekonstruiranja prostorija u prizemlju zgrade Policijske stanice Visoko. Građevinski radovi si završeni i sada se radi na instaliranju informatičke opreme kojom će se nadzirati rad šezdeset kamera instaliranih na području visočke općine. Ranije smo pisali da će Visoko dobiti savremeni operativni centar kojim će službenici PS Visoko imati nadzor nad saobraćajem na ključnim pozicijama.

Do sada je urađena potpuna rekonstrukcija ulaza u PS Visoko s izmjenom instalacija, sistema grijanja, podova, zidova i novih zidnih pregrada, te novim kancelarijskim namještajem. Vidljivo je već sada poboljšanje uslova rada policijskih službenika kojima je ovom rekonstrukcijom na raspolaganju sala za otpremu smjene, dežurna služba s operativnim centrom, sala za sastanke i prostorija za provjeru i utvrđivanje identiteta. Također, u prizemlju zgrade PS Visoko će biti smješten i centar veze koji je dosada bio na drugom spratu.

Poznato je da će sistem nadzora na području visočke općine obuhvatati šezdeset kamera. U narednim danima bit će izvršeno probno praćenje pomoću 12 nadzornih kamera, većinom na raskrsnicama Visokog i Moštra. Sasvim je razumljivo očekivati da će novi sistem praćenja odvijanja saobraćaja u Visokom rezultirati poboljšanjem bezbjednosnih uslova na ulicama.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE