ZanimljivostiReceptiPuding sa sirom

Puding sa sirom

Sastojci

70 g maslaca

150 g šećera

3 žumanaca

500 g pasiranog svježeg sira

50 g pšenične krupice

50 g Gussnela

3 bjelanca

50 g grožđica

50 ml mlijeka

1 kompot breskva light

mrvice i šećer za posipanje kalupa

Priprema

Maslac otopite pa ga izmiješajte sa šećerom, žumancima, pasiranim svježim sirom, pšeničnom krupicom, Gussnelom, grožđicama i mlijekom. Zatim umiješajte ribanu limunovu koricu i snijeg od bjelanaca.

Vatrostalnu zdjelu ili odgovarajući kalup namažite maslacem, pospite mrvicama, izlijte smjesu, ponovo pospite mrvicama, šećerom i nakapajte rastopljenim maslacem.

Stavite u vruću pećnicu i pecite oko 40 minuta na 180 do 200°C. Nakon pečenja neka odstoji oko 5 minuta pa puding istresite na odgovarajući tanjur.

Posluživanje

Puding od sira poslužite topao s kompotom od bresaka.

Savjet

Umjesto s kompotom od bresaka, puding možete poslužiti i s nekim drugim kompotom ili ga samo toplog posuti šećerom u prahu.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE