Sastojci
70 g maslaca
150 g šećera
3 žumanaca
500 g pasiranog svježeg sira
50 g pšenične krupice
50 g Gussnela
3 bjelanca
50 g grožđica
50 ml mlijeka
1 kompot breskva light
mrvice i šećer za posipanje kalupa
Priprema
Maslac otopite pa ga izmiješajte sa šećerom, žumancima, pasiranim svježim sirom, pšeničnom krupicom, Gussnelom, grožđicama i mlijekom. Zatim umiješajte ribanu limunovu koricu i snijeg od bjelanaca.
Vatrostalnu zdjelu ili odgovarajući kalup namažite maslacem, pospite mrvicama, izlijte smjesu, ponovo pospite mrvicama, šećerom i nakapajte rastopljenim maslacem.
Stavite u vruću pećnicu i pecite oko 40 minuta na 180 do 200°C. Nakon pečenja neka odstoji oko 5 minuta pa puding istresite na odgovarajući tanjur.
Posluživanje
Puding od sira poslužite topao s kompotom od bresaka.
Savjet
Umjesto s kompotom od bresaka, puding možete poslužiti i s nekim drugim kompotom ili ga samo toplog posuti šećerom u prahu.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.