SvijetEvropaPutin izrazio zahvalnost Sloveniji zbog ponude domaćinstva sastanka s Trumpom

Putin izrazio zahvalnost Sloveniji zbog ponude domaćinstva sastanka s Trumpom

Govoreći nakon razgovora sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom u Kremlju, Putin je izjavio da Rusija pozdravlja Trumpove izjave o potrebi obnove narušenih rusko-američkih odnosa.
Kazao je da Moskva čeka da se Trumpova administracija pripremi za dijalog. Dodao je da bi se Moskva i Washington zajednički mogli baviti suočavanjem s terorističkom prijetnjom i ostalim gliobalnim izazovima.

Putin se zahvalio slovenskom predsjedniku zbog njegove spremnosti da organizira susret s Trumpom. Dodao je da ovisi od SAD da li će se održati takav sastanak, prenosi Reuters.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE