Putujuće pozorište Udruženja mladih Pragma posjetilo Visoko: Predstavu pogledalo više od 500 mališana

577

Najmlađi učenici i učenice iz sedam osnovnih škola sa područja općine Visoko imali su priliku pogledati predstavu „Supervitaminko“ koju je izvelo putujuće pozorište Udruženja mladih Pragma, uz podršku Općine Visoko.

Više od 500 mališana uživalo je u zgodama i nezgodama glavnih likova Supervitaminka i zločestog dječaka u predstavi zabavnog i nadasve poučnog karaktera, jer je predstava koncipirana tako da kroz igru i aktivno učešće djece ukazuje na važnost zdravlja i njegovog očuvanja, te značaj čuvanja okoline u kojoj živimo.

„Predstave putujućeg pozorišta izvodimo već pet godina, ali se kroz svaku odigranu predstavu oduševimo kao da je izvodimo prvi put, jer nam djeca i nastavnici, svojom radošću, uvijek potvrde kako radimo divan projekt. Razumjeli smo koliko je roditeljima i školama teško odvesti djecu u pozorišta koja su uglavnom smještena u centrima većih gradova tako da smo odlučili dovesti pozorište njima u školske sale i dvorišta. Sretni smo što i mnoge lokalne zajednice prepoznaju vrijednost ovog projekta i često nas podržavaju u njegovoj provedbi. Ovog puta nas je podržala Općina Visoko te tako poklonila svojim mališanima još jedan radostan dan u školi“ – rekla je Šeherzada Halimić, predsjednica Udruženja Pragma.

Više od 500 mališana uzrasta prvog i drugog razreda osnovnih škola vidjeli su predstavu, upoznali koncept pozorišne umjetnosti i naučili dosta korisnog o zdravlju i okolišu.

Želja predstavnika Udruženja maldih Pragma je da predstavu u budućnosti pogleda što veći broj djece.