ZDKKulturaPutujući dječiji festival 'Futurea' gostovao u Zenici

Putujući dječiji festival ‘Futurea’ gostovao u Zenici

U organizaciji holandske “Fondacije Out of Area” u Zenici je održan zabavni dan Festivala za djecu pod nazivom “Futurea”, koji je kao putujući festival nakon Fojnice i u Zenicu okupio veliki broj najmlađih na Trgu Alije Izebegovića.

– Futurea je putujući dječiji festival, koji će ubuduće svake godine obilaziti gradove u Bosni i Hercegovini, a najmlađima donositi različite svjetove mašte, igara, edukacije i zabave. Ove godine festival je podijeljen na sport i igare,  mlade, mašte i magije i oceane – rekla je direkotrica Festivala Anne Cosse.

Nakon Zenice 165 umjetnika, animatora i volontera putuje u Mostar, gdje će u prostoru Univerziteta “Džemal Bijedić” nastaviti s veselim druženjem najmlađih i vrijednih organizatora Festivala “Futurea”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE