ZDKRadišić: Cilj nam je podmladiti članstvo u SUABNOR-u

Radišić: Cilj nam je podmladiti članstvo u SUABNOR-u

Savez udruženja antifašista i boraca narodno-oslobodilačkog rata /SUABNOR/ zeničko-dobojskog kantona izabrao je jučer svoje novo rukovodstvo i razmatralo aktivnosti koje se planiraju u predstojećem periodu. Za predsjednika Skupštine izabran je Mehmed Mostarlić iz Zavidovića, a za potpredsjednike Sabahudin Dizdarević iz Breze i Zeničanin Sretko Radišić.

“Sve naše aktivnosti proističu iz odrednice antifašizam. On je i dalje živ, a našoj organizaciji, koja u biološkom smislu ima sve manje onih koji su učestvovali u narodno-oslobodilačkoj borbi, jedina šansa je da se podmladimo. Učinit ćemo sve da mladima objektivno prikažemo značaj istojske uloge NOR-a i antifašima, kao i svega što se događalo u ratu ’92-’95. Članovi našeg Saveza se pripremaju da organizovanim prevozom omasove Marš, koji će povodom Devetog maja, Dana pobjede nad fašizmom biti održan u Sarajevu, i nadam se da to će biti jedan doprinos afirmaciji antifašističkih vrijednosti i da će posebno uticati na mlade ljude da nam se priključe”, istakao je ovom prilikom Sretko Radišić.

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE