ZDKPrivredaRadnici Krivaje iz Zavidovića - Podnošenjem prijave nije ugroženo uvezivanje radnog staža

Radnici Krivaje iz Zavidovića – Podnošenjem prijave nije ugroženo uvezivanje radnog staža

Radnicima Krivaje iz Zavidovića podnošenjem prijave protiv bivšeg federalnog premijera Nermina Nikšića nije ugroženo uvezivanje radnog staža. Potvrđeno je to nakon sastanka predstavnika radnika ovog preduzeća sa predstavnicima Vlade Federacije.

Radnici tvrde da su im predstavnici federalne vlasti obećali pomoć pri rješavanju postojećih problema u preduzeću, ali i poručili da je prijava podnesena zbog postojanja sumnje da je prilikom potpisivanja Ugovora o regulisanju statusa i uvezivanju staža uposlenima u ovom preduzeću 2014. godine, došlo do zloupotrebe položaja ili ovlasti što trebaju utvrditi pravosudne institucije.

visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE