ZDKPrivredaRadnici Krivaje Mobel blokirali zgradu Općine Zavidovići: Obećano nam je 100.000 KM,...

Radnici Krivaje Mobel blokirali zgradu Općine Zavidovići: Obećano nam je 100.000 KM, a novca nema

Radnici Krivaje Mobel jutros su blokirali zgradu Općine Zavidovići te zabranili ulaz uposlenicima. Na ovaj korak su se odlučili zbog neispunjenog obećanja Skupštine ZDK o uplati finansijske pomoći.

Blizu 200 radnika Krivaje Mobel nalazi se ispred zgrade Općine Zavidovići, a najavili su da će tu ostati do kraja radnog vremena. Ni kiša i niske temperature nisu ih spriječile da ponovo izađu na ulicu i blokadama traže ispunjenje datih obećanja.

U izjavi za Klix.ba predstavnik Sindikata radnika Krivaje Mobel Besim Hasić je kazao da politička zajednica ne radi ništa na ispunjenju zahtjeva.

“Zgrada je blokirana od jutarnjih sati tako da ni uposlenici nisu ušli. Ovo je štrajk upozorenja jer smo jučer od 13:30 do 22:30 imali pregovore o isplati 100.000 KM pomoći koje je obećala Skupština Kantona, a nikad nismo dobili ni marke”, izjavio je Hasić.

Radnici Krivaje Mobel već osam mjeseci su bez finansijskih primanja i kako kažu samo žele ispunjenje obećanja i pomoć koja im je obećana u martu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE