ZDKPrivredaRadnici Krivaje Mobel za petak najavili blokadu puta M17

Radnici Krivaje Mobel za petak najavili blokadu puta M17

Radnici Krivaje Mobel jutros su održali zbor na kojem je odlučeno  da će u petak 13. maja blokirati magistralnu cestu M17 ukoliko se do srijede ne dobiju potvrdu da će njihove zahtjeve podržati Razvojna banka Federacije i Federalni zavod PIO.

U srijedu  11. maja je zakazano ročište za raskid kupoprodajnog ugovora pred općinskim sudom u Zenici.

Ranije je stečajni upravitelj Krivaje u stečaju podnio zahtjev za raskid ugovora.

Rasnici također traže da im se osigura naknada po osnovu nezaposlenosti na Birou za zapošljavanje.  Sa ovim zahtjevima predstavnici radnika „Krivaje Mobel“ upoznali su i savjetnike federalnog premijera .

Oko 600 radnika ovog preduzeća ne radi od decembra  prošle godine kada su zbog, kako su tvrdili, kršenja radnih prava, počeli štrajk.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE