ZDKRadovi na rekonstrukciji i proširenju dionice puta Zgošća – Tršće

Radovi na rekonstrukciji i proširenju dionice puta Zgošća – Tršće

U toku su radovi na rekonstrukciji i proširenju dionice puta Zgošća-Tršće u dužini od oko 1.600 metara. Radovi će obuhvatiti i probijanje nove trase na pojedinim dijelovima kako bi se smanjila niveleta puta, a planirano je i uklanjanje “stropnog” dijela na jednom od kamenih tunela, te proširenje drugog kamenog tunela. Radi se o veoma zahtjevnim radovima obzirom na karakter i konfiguraciju terena. Radove finansira Općina Kakanj.

Dok traju radovi uvodene su privremene mjere regulisanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova i to:
– zabrana saobraćaja u oba smjera na dionici od naselja Zgošća do skretanja za naselje Zagrađe od 1.8.2017. godine do završetka radova, odnosno do uspostavljanja nove trase, a orijentaciono do 30 dana,
– saobraćaj prema gradu od naselja Halinovići, Zagrađe, Semetiš, Tršće i drugih naseljenih mjesta koja gravitiraju ovom području usmjerava se na cestovni pravac Tršće- Makljen-Gornji Banjevac- Kakanj i obrnuto,
– saobraćaj od i do naselja Crnač usmjerava se na cestovni pravac Crnač-raskrsnica Čizmići-Alagići-Kakanj.

“Molimo sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu vertikalnu saobraćajnu signalizaciju na ovom dijelu ceste i da se ponašaju u skladu sa saobraćajnim znakovima i znakovima koja daju ovlaštena lica.”, kažu iz Općine Kakanj.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE