Naslovnica ZDK Sport Ragbi klub Če...

Ragbi klub Čelik učestvovao na 2. po redu Prvenstvu Dalmacije

7

Dana 04.11.2018. godine Ragbi klub Sinj bio je domaćin 2. po redu Prvenstva Dalmacije za mlađe uzraste.
Nastupilo je preko 200 igrača iz ragbi klubova Sinj, Makarska Rivijera, Invictus-Dubrovnik, Nada i Ragbi klub Čelik. Odigrano je 37 mini utakmica u kategorijama do 6,8,10 i 12 godina.

Ragbi klub Čelik nastupio je sa sve četiri selekcije sa ukupno 50 takmičara. Ekipe Ragbi kluba Čelik su pokazale veoma dobro umijeće ragbija na ovome turniru i na najbolji način prikazali napredak koji je ostvaren u proteklom periodu.
Izuzetno je važno napomenuti da je održavanje turnira jako značajno za razvoj ragbija, ne samo u Zenici i Bosni i Hercegovini, nego i cijelom regionu.

Mladi igrači Ragbi kluba Čelik u pratnji svojih trenera, roditelja i prijatelja kluba imali su priliku upoznati mlade kolege ragbijaše ali i ponovo vidjeti sada već stare sportske rivale. Sve selekcije su ostvarile zapažene rezultate u svojim kategorijama.
Turnir je prošao u najboljem redu i organizaciji zahvaljujući Ragbi klubu Sinj. Mladi ragbijaši Ragbi kluba Čelik nastavljaju sa redovnim treninzima i pripremaju se za slijedeći turnir u istom sastavu ekipa koji će se odigrati 11.11.2018. u Makarskoj.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.