ZDKSportRagbiste očekuju nastupi na evropskim prvenstvima

Ragbiste očekuju nastupi na evropskim prvenstvima

Selekcije ragbi saveza BIH krajem juna i početkom jula očekuju nastupi na dva evropska prvenstva u ragbiju sedam.

Selektor ženske ragbi reprezentacije Bosne i Hercegovine, Adnan Hamzić, na Evropsko prvenstvo u Košicama, Slovačka, Konferencija 1, koje se igra 24. i 25.juna, poveo je ukupno 13 djevojaka iz ragbi klubova Čelik i Gladijatori.
Naše djevojke su u grupi B sa reprezentacijama Danske, Gruzije i Austrije. Selektor muške ragbi sedam reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mirza Kapić, ranije je objavio širi spisak kandidata za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Burgasu, Bugarska, 1.i 2. jula. Na pripreme je pozvano 18 igrača.
To su Škobić, Sakić i Aničić iz Ragbi kluba “Herceg” Mostar, Karapandžić i Čerim iz Ragbi kluba “TRK” Tešanj, Simić i Kozić iz Ragbi kluba “Gladijatori” Derventa, Tutmić, Selmir i Sinan Glavaš, Bišić, Hamzić, Subašić, Kubat, Zadić i Begić iz Ragbi kluba “Čelik” Zenica, kao i dvojica “stranaca” Maid Šabanović (Italija) i Sedad Tufekčić (Njemačka). Na Evropskom prvenstvu u ragbiju 7, bh. selekcija se nalazi u grupi A sa reprezentacijama Bugarske, Monaka i selekcije Burgasa.

 

 

Visoko.co.ba/Rtvze.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE