SportAuto-MotoRaikkonen prvi startuje u Monte Carlu

Raikkonen prvi startuje u Monte Carlu

Vozač Ferrarija Kimi Raikkonen startovaće prvi na sutrašnjoj utrci prvenstva bolida Formule 1 koja se vozi za Veliku nagradu Monaca na ulicama Monte Carla. Finac je tokom treninga uglavnom bio drugi iza svog klupskog kolege Sebastana Vettela, ali je u kvalifikacijama ipak uspio biti brži i to mu je prva pol pozicija nakon devet godina i utrke za Veliku nagradu Francuske 2008.godine. Vettel je zauzeo drugo mjesto, treći je vozač Mercedesa Valtteri Bottas, dok sa četvrte pozicije startuje Max Verstappen u Red Bullu. Najveći gubitnik kvalifikacija je prvi vozač Mercedesa Luis Hamilton koji će spletom okolnosti startovati tek sa 14.pozicije. Utrka na ulicama Monte Carla startuje sutra u 14 sati.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE