Lokalne TemeSportReagovanje UO RK "Bosna Centrotrans" na članak "Rukometne legende, Maglajlija i Jović,...

Reagovanje UO RK “Bosna Centrotrans” na članak “Rukometne legende, Maglajlija i Jović, vode Amara Spahića u Zagreb”

Usljed objavljenog članka “Rukometne legende, Maglajlija i Jović, vode Amara Spahića u Zagreb” na našem portalu, pristigla je reakcija iz uprave RK “Bosna Centrotrans” koje u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,
Razlog našeg obraćanja je da istaknemo nekoliko činjenica koje nisu navedene u vašem tekstu, a koje su prema našem viđenju vrlo značajne zbog pravog i blagovremenog obavještenja javnosti.
Naime, predstavnici RK PPD Zagreb su preko naših bivših igrača tražili sastanak sa predstavnicima UO našeg Kluba. Dogovorenom sastanku su se ispred RK Bosne Centrotrans odazvali potpredsjednik kluba Stipo Alandžak, predsjednik i potpredsjednik skupštine Tarik Karavdić i Mahir Džudžo te sekretar UO Elbis Rašidović, dok su uime RK PPD Zagreb prisutni bili: Božidar Jović i Senjanin Maglajlija.
Sastanak je održan u opuštenoj i neformalnoj armosferi te je dogovoreno slijedeće: da će se predstavnicima RK PPD Zagreb, putem zvaničnog dopisa, obratiti predstavnici našeg Kluba i to nakon održavanja izvještajno-izborne skupštine Kluba (tj. tokom slijedeće sedmice).
Dogovoreno je da u navedenom dopisu pošaljemo prijedloge saradnje između dva Kluba koja će između ostalog uključivati: organizovanje zajedničkih turnira, posjete ekipa, pozive na značajnije utakmice te regulisanje odnosa prilikom transfera igrača.
Potpisivanje ugovora kojem je prisustvovao vaš novinar je ugovor između igrača Spahića i RK PPD Zagreba. U navedeni ugovor predstavnici našeg Kluba nisu imali uvida, a visinu obeštećenja odnosno naknade za edukaciju igrača tek treba da dogovore čelnici oba Kluba u budućim slijedećim kontaktima.
Napominjemo, da je ovo prvi nezvanični sastanak predstavnika dva Kluba te da buduća saradnja te  dogovori oko uslova te saradnje tek treba da uslijede.

S poštovanjem

Rašidović Elbis
Karavdić Tarik
Stipo Alandžak
Džuđo Mahir”


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE