SportNogometReal Madrid novi prvak Španije

Real Madrid novi prvak Španije

Real Madrid je novi prvak Španije! Madriđani su do titule došli pobjedom rezultatom 2:0 na gostovanju Malagi, dok je, istovremeno, Barcelona slavila u teškoj utakmici protiv Eibara rezultatom 4:2. Već u drugoj minuti Cristiano Ronaldo je iskoristio asistenciju Isca i već tada je bilo jasno ko korača ka tituli prvaka Španije. Gostima je i remi bio dovoljan na La Rosaledi, pod pretpostavkom da će Barcelona slaviti na Nou Campu. Ako je bilo nekih nedoumica, one su riješene u 55. minuti kada je Karim Benzema postavio tačku na ovu sezonu Primera lige. S druge strane, Barcelona je rezultatom 1:2 poražena od Eibara na svom terenu, a strijelac oba pogotka za goste bio je sjajni japanski reprezentativac Takashi Inui. Prvo je pogodio u 7. minuti nakon centaršuta Andera Cape, a onda je u 61. minuti zakucao loptu od prečku nakon što mu je loptu prebacio Sergei Enrich. Autogol Junce je vratio Barcelonu u igru u 63. minuti susreta, a do kraja su Luis Suarez i Lionel Messi dva puta uspjeli da preokrenu rezultat i zabilježe “pirovu” pobjedu rezultatom 4:2.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE