SportNogometReal nakon sudijskih grešaka eliminisao ekipu Bayerna, Atletico rutinski u polufinale

Real nakon sudijskih grešaka eliminisao ekipu Bayerna, Atletico rutinski u polufinale

Odigrane su prve dvije revanš utakmice četvrtfinala nogometne Lige prvaka. Prava drama je viđena u Madridu, gdje je Bayern u regularnom toku meča uspio savladati domaći Real sa 2:1 i tako anulirati pobjedu Madriđana iz Munchena pa je utakmica otišla u produžetke. U produžecima je Real maksimalno iskoristio činjenicu da imaju igrača više zbog isključenja Vidala i na kraju su slavili sa 4:2. Junak kraljevskog kluba je opet bio Ronaldo, koji je postigao tri gola, dok je jedan postigao Vazquez. Strijelci za Bayern su bili Levandowski iz penala i Ramos, koji je postigao autogol. Inače, utakmicu su obilježile brojne sudijske pogreške koje su bacile sjenu na sjajnu nogometnu predstavu. U drugom četvrtfinalu nije bilo nikakve neizvjesnosti, jer je madridski Atletico u gostima kod Leicestera odigrao 1:1, što im je nakon domaće pobjede od 1:0 bilo sasvim dovoljno. Niguez je doveo goste u vodstvo u 26.minuti, a izjednačio je Vardy u 61. Večeras se igraju preostala dva revanš duela četvrtfinala. Barcelona dočekuje Juventus u nadi da mogu anulirati rezultat od 3:0 koji je prvak Italije ostvario u Torinu. U drugom meču se sastaju Monaco i Borussia Dortmund, a francuski tim je u Dortmundu slavio sa 3:2. Oba duela počinju u 20:45.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE