SportNogometReal nokautirao Barcu na Nou Campu, Ronaldo ušao s klupe, postigao gol...

Real nokautirao Barcu na Nou Campu, Ronaldo ušao s klupe, postigao gol i dobio crveni karton

Barcelona je počela bez Neymara koji je za rekordna 222 miliona eura prešao u Paris Saint-Germain, a njegovo mjesto zauzeo je Gerard Deulofeu.

Na drugoj strani na klupi je ostao Cristiano Ronaldo koji se kasno priključio Realu na pripremama. Njega je, kao i u meču evropskog Superkupa protiv Manchester Uniteda, zamijenio Gareth Bale. U rosteru Reala nije bilo Modrića koji je prije tri godine dobio crveni karton u Superkupu i zbog toga je propustio večerašnji meč.

Izuzetno uzbudljivu fudbalsku predstavu šansom u 10. minuti otvorio je Suarez čiji udarac brani Navas.

Osam minuta kasnije pokušao je Isco na drugoj strani, ali je sjajni veznjak Galacticosa šutirao pored gola.

Svoje oružje oprobao je Messi u 25. minuti. Prvo je izborio slobodan udarac, a onda šutirao preko gola.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a onda je nakon samo pet minuta igre u drugom dijelu Pique pogodio mrežu svog tima nakon centaršuta Marcela. Real je vodio rezultatom 1:0.

Nakon Realovog gola meč je bio veoma otvoren, šanse su sijevale na obje strane, a u toj haotičnoj atmosferi bolje se snalazi Barcelona koja nakon sumnjivog penala dolazi od izjednačenja. Strijelac je bio Messi.

A onda je na scenu stupio Cristiano Ronaldo koji je u igru ušao u 58. minuti umjesto Benzeme. Ronaldo je prekrasnim pogotkom sa oko 19 metara savladao Ter Stegena u 80. minuti nakon čega je dobio žuti karton zbog skidanja dresa.

Samo dvije minute kasnije Ronaldo pada u kaznenom prostoru, a sudija je procijenio da se radi o simuliranju i pokazao mu je drugi žuti karton iako se činilo da je Portugalac ustvari bio fauliran. Ronaldo je teško podnio isključenje, pa je u jednom momentu gurnuo sudiju.

Umjesto da Barca dođe do iznenađenja Realov “wonderkid” Asensio u 90. minuti postavlja konačnih 3:1.

Uzvrat je na rasporedu naredne srijede u Madridu.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE