SportNogometReal pobjedio Manchester United i osvojio evropski Superkup

Real pobjedio Manchester United i osvojio evropski Superkup

Sinoć je na stadionu Filip II u Skoplju odigrana utakmica evropskog nogometnog Superkupa u kojoj su se sastali aktuelni prvak Evrope madridski Real i osvajač Evropske lige Manchester United. Pobjedu je na kraju slavio Real rezultatom 2:1, iako je najbolji igrač ove ekipe i zvanično najbolji nogometaš svijeta Ronaldo, u igru ušao tek u samom finišu meča. Real je poveo golom Casemira u 24.minuti, mada treba reći da su suci pogriješili, jer je veznjak Madriđana bio u ofsajdu. Vodstvo Reala je udvostručio Isco u 52.minuti nakon lijepe akcije aktuelnog prvaka Evrope koji je u ovoj utakmici nadigrao Manchester United i sve što je osvajač Evropske lige uspio je postići jedan gol preko ovoljetnog pojačanja Romela Lukakua. Za Real Madrid je ovo četvrta titula osvajača evropskog Superkupa i druga uzastopna, jer su prošle godine u utakmici za ovaj trofej pobjedili Sevillu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE