SportNogometReal preokretom zadržao prvo mjesto

Real preokretom zadržao prvo mjesto

Real Madrid je nakon velikog preokreta došao do pobjede protiv Villarreala (2:3) u utakmici 24. kola španske Primere, te se tako Kraljevski klub vratio na prvu poziciju. U prvom poluvremenu Mario Gaspar je imao dobru šansu za Villarreal, da bi nakon toga na drugoj strani pokušao Karim Benzema. Do kraja prvog dijela vrijedi izdvojiti pokušaj Samua Castilleja.
Na početku drugog dijela Real je doživio veliki šok. Manuel Trigueros je pogodio za vodstvo Žute podmornice u 50. minuti. Samo šest minuta poslije Cedric Bakambu je udvostručio prednost Villarreala.  U nastavku Cristiano Ronaldo je imao dvije velike šanse, da bi u 64. minuti Gareth Bale smanjio na 2:1. Bruno je u 72. minuti napravio penal, koji je realizovao Ronaldo za 2:2.
Alvaro Morata je u 83. minuti postigao treći gol za Kraljeve, kojim im je donio pobjedu. U finišu utakmice Jonathan dos Santos je imao veliku šansu za Villarreal, ali ostalo je 2:3.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE