SportRukometRemi Slovenije i Tunisa, prva pobjeda Poljske

Remi Slovenije i Tunisa, prva pobjeda Poljske

Rukometaši Slovenije i dalje su bez poraza na Svjetskom prvenstvu, pošto su remizirali s Tunisom (28:28). Bila je ovo dosad najlošija predstava ekipe Veselina Vujovića na ovom prvenstvu, a u drugom dijelu Tunis je u nekoliko navrata vodio i sa po pet golova razlike.
Sloveniju je uspio spasiti Blaž Janc, koji je nakon cepelina s Mihom Zarabecom uspio pogoditi za 28:28 šest sekundi prije kraja. Vid Kavtičnik postigao je sedam, a Blaž Janc šest golova za Sloveniju. Kod Tunisa Sanai Mosbah pogađao je osam puta.
Nevjerovatno prvo poluvrijeme viđeno je na meču Katara i Argentine, a aktuelni svjetski prvak vodio je s 9:2. Na kraju je Katar slavio rezultatom 21:17.
Kamal Mallash postigao je pet golova za Katar, dok je kod Argentine najefiksniji bio Federico Fernandez sa sedam. Poljska je izbjegla novu blamažu, te je upisala prvu pobjedu na SP savladavši Japan s 26:25, iako je gubila na poluvremenu rezultatom 9:11.
Pawel Paczkowski i Michal Daszek postigli su po četiri gola za Poljake, dok je kod Japana najefikasniji bio Hiroki Shida s devet golova.
Njemačka nije imala problema protiv Saudijske Arabije koju je savladala s 38:24. Steffan Fath postigao je šest golova za Nijemce, koliko je kod Saudijske Arabije postigao Mohammed Alabas. Francuzi su deklasirali i Ruse sa 35:24, uz osam golova Dipande i sedam Mahea, dok je Island očekivano lako pobjedio Angolu sa 33:19


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE