BiHPolitikaČavka: Rezolucija Vukote Govedarice korak naprijed, federalne vlasti trebaju prestati koketirati sa...

Čavka: Rezolucija Vukote Govedarice korak naprijed, federalne vlasti trebaju prestati koketirati sa SNSD-om

„Nakon dugo vremena postoji dokument koji mogu podržati Bošnjaci i Hrvati koji žive na prostoru entiteta RS. Ovaj prijedlog, okrenut prvenstveno evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine, predstavlja jasnu priliku da se politike u našoj zemlji konačno podijele na one koje su destruktivne po interese građana i one koje konstruktivno žele djelovati na napretku i ka ekonomskom blagostanju. Građani ovo upravo žele, smanjenje straha, umirivanje tenzija i želju za jedinstvenim stavom na putu pregovora i integracije u Evropsku uniju“, kazao je zastupnik Čavka.

„Imamo situaciju da federalni premijer Novalić pregovara o ključnim stvarima poput akciza ili aranžmana MMF-a sa SNSD-om. Ne smije se dešavati zaobilaženje koalicionih partnera iz Saveza za promjene na nivou Bosne i Hercegovine. Konačno imamo sagovornika, gotovo 13 godina od vremena kada je NSRS usvojila izvještaj Komisije o Srebrenici, i ne smijemo ga prodati pregovarajući o privatnim interesima HDZ BiH i SNSD-a. Znamo šta radi SNSD tamo gdje je vlast Bošnjacima, znamo šta radi HDZ BiH Bošnjacima u Stocu, Čapljini, Kiseljaku. Vrijeme je za promjene načina na koji razgovaramo o našoj budućnosti, a ta promjena mora krenuti iz Banje Luke“, zaključio je Čavka.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE