Lokalne TemePozitivno VisokoRijeke posjetilaca na bosanskim piramidama

Rijeke posjetilaca na bosanskim piramidama

Ogroman promotivni rad kojeg ulaže Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” širom svijeta, rezultirao je rijekom posjetilaca ovoga ljeta u Visokom.

Vrhunac sezone su svakako dva ljetna mjeseca, juli i august. Veliki broj svjetskih jezika može se čuti pred ulazom u tunele Ravne, na betonskim blokovima Bosanske piramdie Sunca ili u parku “Ravne 2”. Sedamnaest službenih vodiča Fondacije imaju pune ruke posla. Bosanska dijaspora više nego ikada posjećuje bosanske piramide i dovodi svoje bosanske rođake iz Sarajeva, Gradačca, Cazina, Tuzle, Mostara ili Bihaća u posjet Visokom.

U Visokom je sada već devedeset smještajnih kapaciteta koji se reklamiraju na najvećoj svjetskoj web stranici za smještaj: www.booking.com.

Mnogi građani Visokog osjećaju direktan utjecaj turizma na njihov kućni budžet, ali uz njih i sarajevski hotelski radnici.  Čini se da dolaze nova vremena u kome će polako i općinske i državne institucije prepoznavati znaćaj turizma kao trajnog pokretača ekonomije.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE