SportRukometRK Bosna Centrotrans: Vraćaju se Grujić, te veterani Sirčo, Mušinbegović i Hadžić,...

RK Bosna Centrotrans: Vraćaju se Grujić, te veterani Sirčo, Mušinbegović i Hadžić, klub napustili Balta i Fidahić

Nakon što su porazom od ekipe Vogošća Poljine Hills, u utakmici odigranoj 22. decembra protekle godine, igrači visočke Bosne Centrotrans završili jesenji dio sezone, već nakon novogodišnjih praznika uprava i stručni štab kluba krenuli su u pripremu za naredni dio sezone, koji uskoro predstoji.

Visočani su na pauzu otišli sa desete pozicije na tabeli Premijer lige BiH za rukometaše, ostvarivši ukupno 16 bodova u 15 odigranih utakmica. Na svoj konto ova ekipa upisala je pet pobjeda, jedan remi i devet poraza, što nije bilo dovoljno za neki bolji plasman na tabeli i smanjenje zabrinutosti zbog mogućeg ispadanja iz društva najboljih rukometnih klubova BiH. Upravo zbog tog razloga stručni štab kluba odlučio se na svojevrsne promjene igračkog kadra za vrijeme zimske pauze.

Prvenstveno, klub je napustio jedan od nosilaca igre u dosadašnjem toku prvenstva, a radi se o Adnanu Balti, mladom igraču koji je dao veliki doprinos u rezultatu koji su Visočani ostvarili u dosadašnjem toku prvenstva. Balta je, prema navodima iz visočkog kluba, prešao u redove Bosne iz Sarajeva, gdje će nastaviti igru u proljetnom dijelu prvenstva. Također, pored Balte, klub je napustio i još jedan mladi igrač, Fidahić, koji je bio najavljivan kao svojevrsno pojačanje kluba, ali nikada nije dobio pravu priliku da pokaže svoj puni kapacitet zbog licence koju je dobio tek pred kraj polusezone. Ovom mladom igraču uprava kluba se zahvalila i tako će on morati da potraži drugi angažman u nastavku.

S druge strane iz redova visočke Bosne Centrotrans na samom startu zimske pauze najavljeno je nekoliko pojačanja, koja bi trebala da doprinesu sigurnosti i postojanosti ekipe u drugom dijelu prvenstva. Prije svega, kao jedno od najvećih pojačanja u klub će se vratiti iskusni Nikola Grujić, koji je do sada nastupao za ekipu Vogošća Poljine Hills. Grujić veoma dobro poznaje stanje u visočkoj ekipi i sve igrače, sa kojima je donedavno igrao, tako da će se zasigurno vrlo brzo prilagoditi u novoj-staroj sredini.

Posebno iznenađenje, kada je riječ o pojačanjima, jeste to što su iz visočke Bosne Centrotrans najavili i reaktiviranje nekih od veterana visočkog rukometa, koji su bili dijelom zlatnih rukometnih generacija iz Visokog. Naime, riječ je o Edhemu Sirči, Almedinu Mušinbegoviću i Adisu Hadžiću, koji će se za vrijeme pauze pripremati sa ostatkom ekipe, dok se uskoro očekuju odgovori i Kenana Ahića, kao i Admira Purića, koji je nastupao u Vogošći.

Bit će veoma zanimljivo pratiti razvoj situacije u redovima visočke rukometne ekipe, posebice nakon ovih iznenađenja koja je stručni štab priredio odmah na startu 2016. godine, a svakako sve druge informacije u vezi pripremam Bosne Centrotrans moći ćete pronaći u nastavku na vašem omiljenom portalu Visoko.co.ba.

Podsjećanja radi, kazat ćemo da proljetni dio sezone starta krajem februara, što ekipi i treneru Zdenku Antoviću ostavlja dosta prostora da se pripreme za konačnu borbu za opstanak u društvu najboljih.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE