SportNogometRodelin u 91. minuti spasio Caen od ispadanja, Lorient mora igrati play-out...

Rodelin u 91. minuti spasio Caen od ispadanja, Lorient mora igrati play-out za opstanak

U borbi za 16. i 17. mjesto koja garantuju opstanak u eliti i naredne sezone borila su se tri tima – Caen, Dijon i Lorient, a najdeblji kraj je izvukla ova potonja ekipa.

Lorient je kod kuće remizirao sa Bordeauxom 1:1 (Le Goff 69. – Sankhare 7.), no i sa tim rezultatom su do 91. minute meča u Parizu imali opstanak u džepu.

Na Parku prinčeva PSG je dočekao Caen i od 13. minute je vodio sa 1:0 pogotkom Rabiota. Kada je Rodelin fulio penal, tačnije Trapp je sjajno odbranio, u 75. minuti činilo se da će navijači Caena proklinjati njegovo ime s obzirom da su porazom ispadali iz lige. Ipak, Rodelin se od tragičara pretvorio u velikog junaka pogodivši u 90+1. minuti za veliko slavlje i opstanak u društvu najboljih.

Dijon, koji je također mogao porazom ispasti iz lige, je remizirao bez pogodaka u Toulouseu.

Novi prvak Monaco je savladao Rennes rezultatom 3:2 u gostima, dok su Lyon i Nice odigrali 3:3.

Ostali rezultati: Angers – montpellier 2:0, Guingamp – Metz 1:0, Lille – Nantes 3:0, Marseille – Bastia 1:0, Nancy – St. Etienne 3:1.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE