SportOstali sportoviRoger Federer i Rafael Nadal van top 5 ATP liste

Roger Federer i Rafael Nadal van top 5 ATP liste

Švicarski teniser Rogr Federer i Španac Rafael Nadal prvi put poslije 13 godina neće biti među pet najboljih igrača na ATP listi.

Nadal je do prošlog ponedeljka bio četvrti na svijetu, ali će od ponedeljka, 10. oktobra pasti za dvije pozicije nakon još jednog neuspješnog turnira.

Rafi će četvrtu poziciju preuzeti Japanac Kei Nishikori, dok će peti biti Kanađanin Miloš Raonić.

Iza Nadala naći će se Roger Federer na sedmoj poziciji, a ovo će biti prvi put poslije 13 godina da dvojica legendarnih tenisera padnu ispod petog mjesta na ATP listi.

Njih dvojica su zajedno osvojila čak 31 Grand Slam turnira u istoriji.

Prvo mjesto zadržaće Novak Đoković ispred Britanca Andyja Murrayja i Šviccarca Stanislasa Wawrinke. Još nije poznato kolika će razlika biti između Đokovića i Andyja, a to zavisi od učinka Murrayja u finalu Pekinga sa Grigorom Dimitrovim.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE