ZanimljivostiRonaldinho započeo muzičku karijeru

Ronaldinho započeo muzičku karijeru

Proslavljeni brazilski fudbaler Ronaldinho odlučio je da se nakon završene fudbalske karijere oproba u muzičkoj, pa je tako snimio svoj prvi singl.

Nakon prestanka bavljenja fudbalom, Ronaldinho je postao ambasador Barcelone, kluba koji ga je proslavio, a odlučio je da višak vremena iskoristi kreativno.

Popularni “Gaucho” je tokom igračke karijere važio za najboljeg zabavljača, kako na terenu tako i van njega.

Sada je taj zabavljački stav, svoj entuzijazam i kreativne sposobnosti usmjerio ka, kako je i sam nekoliko puta izjavio, svojoj drugoj ljubavi pored fudbala – muzici. Nekoliko puta se pojavio kao gost u pjesmama, a sada je prvi put s ponosom predstavio svoj singl, samba baladu po imenu “Sozinho”, što znači “Sam”.

Osim odlične reprezentativne karijere, Ronaldinho je zabilježio i sjajnu klupsku karijeru u kojoj je branio boje dresa Gremija, Paris Saint Germaina, Barcelone, Milana, Flamenga, Queretaroa, Mineira i Fluminensea.

visoko.ba/rts.rs


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE