SportOstali sportoviRosberg slavio u Japanu

Rosberg slavio u Japanu

Vozač Formule 1 Nico Rosberg za volanom Mercedesa pobijedio je danas u utrci Formule 1 za Veliku nagradu Japana i na 33 boda uvećao prednost nad klupskim kolegom Lewisom Hamiltonom, prenosi Anadolu Agency (AA). Nijemac je na današnjoj utrci, koja je vožena na pisti Suzuka u istoimenom japanskom gradu, startao na prvoj poziciji. On je ostvario rezultat od sat, 26 minuta 43 sekunde i 333 stotinke i to je njegova četvrta pobjeda u posljednjih pet trka poslije ljetnje pauze.
Drugo mjesto zauzeo je Max Verstapen iz Red Bulla s manje od sekunde prednosti ispred Lewisa Hamiltona u drugom Mercedesu. Ovo je bila Rosbergova deveta pobjeda u sezoni i 23. u karijeri, a prva u Suzuki. Ranije dvije utrke je također startao sa prve pozicije, ali ga je prestigao klupski kolega Hamilton.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE