PreporukaRuke od kamena: Stiže film o najboljem bokseru 20. stoljeća

Ruke od kamena: Stiže film o najboljem bokseru 20. stoljeća

26. augusta ove godine svoju premijeru doživjet će ostvarenje Jonathana Jakubowicza “Hands of Stone”, zasnovan na istinitoj priči o jednom od najlegendarnijih boksera svih vremena, Robertu Duranu.

Sjajna glumačka ekipa, spektakularna životna priča o borcu koji je u karijeri zaradio nadimke “Ruke od kamena”, “El Cholo” i “Rocky” najava je još jednog u nizu bokserskih filmova koji su protekle godine, ali i ove ponovo uzeli maha.

Edgar Ramirez utjelović će velikog Durana, a film će ispričati priču kako su on i njegov trener Ray Arcel promijenili živote jedan drugom.

Podatak da će legendarnog trenera glumiti Robert De Niro je svakako preporuka da ovo bude još jedan film koji ćemo s nestrpljenjem iščekivati ove godine.

U filmu će se pojaviti i Drena De Niro, koju je De Niro usvojio sa svojom suprugom Diane Abbott, a pored pomenutih, uloge su ostvarili Ana de Armas, ellen Barkin, John Turturro i Usher Raymond, koji će glumiti također slavnog boksera Sugar Ray Leonarda.

Na YouTube kanalu se pojavio i prvi trailer za film koji uistinu izgleda impresivno.

Što se (relativno nepoznatnog) režisera Jakubowicza tiče, on je pažnju na sebe skrenuo svojim drugim dugometražnim filmom iz 2005. godine Secuestro Express, koji mu je bio ulazna karta za Hollywood.

Obzirom da je ovaj film završio, te da se trenutno radi na kozmetičkim prepravkama, po podacima koje smo uspjeli naći – on već radi na novom filmu koji će izaći naredne godine, a ponovo će raditi sa Robertom De Nirom.

Svakako, ime koje treba pomnije pratiti u narednom periodu.

Što se Durana, kao boksera tiče, on je 2002. godine proglašen najvećim bokserom u posljednjih 80 godina, a priznanje mu je dodijelio prestižni The Ring Magazin, dok mu je AP dodijelio priznanje kao najboljeg boksera lake kateogorije 20. stoljeća.

U profesionalnoj karijeri je boksao 120 puta, ostvario je 104 pobjede, od toga 69 knock-outom.

Rođen je u Panami, i praktično je živa ikona u svojoj zemlji. Povukao se 2002. godine nakon saobraćajne nesreće u kojoj su mu se doktori doslovno borili za život. Tada je imao 50 godina.

U prilogu vam donosimo zaista sjajno režiran trailer.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE