SportRukometRukometaši BiH ostali bez Evropskog prvenstva nakon poraza u Austriji

Rukometaši BiH ostali bez Evropskog prvenstva nakon poraza u Austriji

Naša reprezentacija je vrlo loše ušla u utakmicu i na startu je gubila rezultatom 0:3. Potom su izabranici Bilala Šumana stabilizovali svoje redove i nakon deset minuta igre došli smo prvi put u vodstvo (6:5). Pola naših golova postigao je Predragović.

Održavala je naša selekcija vodstvo koje je dostizalo i do tri gola, a onda je u posljednjih deset minuta uslijedio pad, najviše uzrokovan očajnim suđenjem.

Proradili su Weber i Bilyk kod domaćih, koji su doveli Austriju do izjednačenja te se s rezultatom 17:17 otišlo na odmor.

Vrijedi istaći da su poljske sudije u prvom poluvremenu dosudile čak šest isključenja za BiH, dok je na drugoj strani Austrija samo dvije minute bila bez igrača u polju.

I u nastavku meča naša selekcija je imala vodstvo, a najbolji akteri iz prvog poluvremena, Weber, Bilyk na jednoj i Panić na drugoj strani nastavili su “rešetati” mreže.

Potom je uslijedila “crna rupa” bh. reprezentacije koju su Austrijanci znali iskoristiti i doći do čak pet golova razlike. Proradio je Božović kod domaće selekcije, a našoj nisu pomogli golovi Terzića, koji je znatno bio bolji u drugom poluvremenu.

Do kraja susreta je Austrija rutinski zadržavala prednost i na kraju slavila rezultatom 34:32.

U domaćoj selekciji najbolji je bio Bilyik s osam golova, dok se Weber sedam puta upisao u listu strijelaca. Našu selekciju su predvodili Panić sa sedam, odnosno Terzić sa šest golova.

Reprezentacija BiH je nakon sinoćnjeg poraza kvalifikacije okončala na trećem mjestu s četiri osvojena boda, dok se Austrija plasirala na Euro s druge pozicije i šest osvojenih bodova.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE