SportRukometRukometaši BiH pobijedili Finsku i ostali u utrci za Evropsko prvenstvo

Rukometaši BiH pobijedili Finsku i ostali u utrci za Evropsko prvenstvo

Izabranici Bilala Šumana prije sinoćnje utakmice znali su da moraju u oba susreta pobijediti Fince kako bi ostali u utrci za Euro.

Naša reprezentacija sjajno je otvorila meč i nakon sedam minuta igre bh. rukometaši imali su prednost od 4:0. Ubrzo su se i domaći trznuli i za tri minute smanjili prednost na 5:4.

Ponovo je uslijedila sjajna serija BiH predvođena odličnim Panićem nakon koje dolaze do najvećeg vodstva u prvom poluvremenu rezultatom 10:4.

Potom je uslijedila “crna rupa” naše reprezentacije, koju Finci koriste i smanjuju na 10:8. Do odlaska na odmor BiH je odigrala bolje i na kraju prvog poluvremena na semaforu je stajalo 15:10.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju Finci, ali bh. rukometaši brzo su pronašli igru iz prvog dijela utakmice te su konstantno održavali prednost.

Vrijedi istaći golmana Burića koji je sa svojih 15 maestralnih odbrana ispravljao greške iz igre koje su pravili naši rukometaši u pojedinim momentima susreta.

Do kraja meča nijedna reprezentacija nije napravila veću seriju pa je konačni rezultat glasio 32:27 za BiH.

Najbolji u redovima bh. selekcije bio je Panić sa devet golova, a dobro su ga pratili Burić, Ovčina i Savić sa po pet golova.

Reprezentacija BiH se sa prvom pobjedom bodovno izjednačila sa Finskom i Austrijom te slijedi žestoka borba u narednim utakmicama za drugo mjesto koje vodi direktno na Evropsko prvenstvo.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE