Lokalne TemeSportRukometaši Bosne Centrotrans otputovali na Jahorinu

Rukometaši Bosne Centrotrans otputovali na Jahorinu

Nakon sedam dana priprema u Visokom rukometaši Bosne Centrotrans otputovali su jutros na Jahorinu, gdje će boraviti do nedjelje 19. augusta. Pod palicom novog trenera Dragana Zovke ekipa je obavila fizički dio priprema, a na Jahorini će krenuti rad s loptom.

” Za razliku od drugih ekipa krenuli smo malo kasnije i sedmica iza nas je samo priprema za ono što treba da radimo na Jahorini. Gro priprema ćemo odraditi gore, gdje ćemo ponajviše raditi na koheziji ekipe, ali i na taktici, kojoj će biti posvećeni popodnevni treninzi. Radit ćemo na postavci igre, a to znači da ćemo se truditi da svaki igrač dobije svoju ulogu u timu. Vježbat ćemo osnovno odbranu, ali i neke druge vidove odbrana, kao i trčanje kontri, kao i sprečavanje kontri protivnika. Izabrali smo jedan drugačiji način rada i postoji mogućnost od pretreniranosti ili nedoreniranosti”, govori trener Zovko i nastavlja:

“Drugi razlog zašto smo krenuli kasnije je da igrači pokažu veću želju za dokazivanjem, a za sada s tim stvarno nemamo problema. Skupili smo veliki broj igrača i u jednom momentu ih je bilo 28, pa će se izvršiti selekcija, prirordna naravno, jer ne mogu svi izdržati ovaj ritam. Kada imate igrače koji su željni rada, a promijenite im sistem, postoji mogućnost da dođe do zasićenja. Nije ovo više trening da igrač kaže da ne može i stane, sada je stanje takvo ili možeš ili ne možeš, pa zbog toga dobijamo tu prirodnu selekciju. Postoje kriterijumi, ljestvica je visoko podignuta, dobro se radi i već sada je počelo da se između njih kristališe stanje.”

“Talenat i rad ovih visočkih igrača, te iskustvo Adnana Harmandića i Ivana Divkovića, malo znanje mog stručnog štaba i mene, volja uprave će dati snage da odvedemo ovaj brod u jednu sigurnu luku. Cijela priča će zavisiti od toga koji je brod brži, a tu mislim na Konjuh, Izviđač i ostale, jer svi imaju želje i svi bi htjeli da budu prvi, što je lijepo jer se zato i takmičimo. Za nas je najbitnije u svemo ovome da nema povrijeđenih”, rekao je Zovko i potom dodao da se odlično osjeća u Visokom, gdje je odlično primljen.

“Dobro se osjećam dok radim s ovom ekipom i zanimljivo je da sam tu sedam dana, a osjećam se kao da sam tu sedam godina.”

Nakon povratka s Jahorine ekipa će početi i sa odigravanjem prijateljskih utakmica, a raspored mečeva i biranje protivnika zavisit će od žrijebanja za Premijer ligu, koje će se održati u subotu u Doboju.

Sportski pozdrav,

Služba za odnose sa javnošću RK Bosna Centrotrans Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE