Lokalne TemeSportRukometne legende, Maglajlija i Jović, vode Amara Spahića u Zagreb

Rukometne legende, Maglajlija i Jović, vode Amara Spahića u Zagreb

Dvadesetogodišnji rukometaš visočke Bosne Amar Spahić, danas je potpisao četverogodišnji ugovor s hrvatskim rukometnim velikanom, ekipom PPD Zagreb.
Rezultat je to odličnih nastupa mladog Spahića, rada u Rukometnom klubu „Bosna“, te saradnje dva kluba, koja bi u budućnosti trebala postati mnogo veća i čvršća.

“Spahić je boravio u Zagrebu u dva navrata, upoznao se sa klubom, načinom rada i došli smo do zaključka da bi trebao preći u Zagreb i potpisati ugovor. Ovaj prelazak bi trebao označiti i početak saradnje između „Zagreba“ i „Bosne“, jer je budućnost naših klubova upravo u ovakvoj saradnji i jedino se na taj način možemo boriti s mnogo bogatijim i moćnijim europskim klubovima. Sve smo usaglasili, Amar je potpisao četverogodišnji ugovor, a sad je na njemu da se dokaže. Vjerovatno će na početku ići na posudbu u jedan prvoligaški klub koji je pod našim patronatom, dijelom će trenirati u tom klubu, a dijelom u „Zagrebu“, tako da će biti pod punim nadzorom stručnom štaba „Zagreba“.” kazao je nakon potpisivanja ugovora sportski direktor PPD „Zagreb“, Božidar Jović, koji je u Visoko doputovao s legendom bh. rukometa, Senjaninom Maglajlijom.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i članovi Uprave RK „Bosna“, Tarik Karavdić i Elbis Rašidović, a mladi Spahić nije krio oduševljenje potpisom za ekipu iz Zagreba.

“Ponikao sam u visočkoj Bosni, a iako sam relativno kasno počeo trenirati uspio sam sve sustići i nadoknaditi i ući u tu rukometnu mašinu. Ovu priliku koristim da se zahvalim svojoj porodici bez koje bi sve ovo bilo nemoguće. Hvala i ljudima iz Uprave „Bosne“, kao i mojim suigračima kojima želim mnogo sreće u rukometnoj Premijer ligi, a zahvalnost naravno dugujem i svojim trenerima. „Zagreb“ je veliki klub, idem u veliki grad, i suvišno je bilo šta kazati. Na meni je da treniram, da se maksimalno zalažem i nadam se da ću opravdati zahtjeve, povjerenje i očekivanja ljudi iz Zagreba.” istaknuo je Spahić, koji je do sada u nekoliko navrata dobijao pozive za mlađe rukometne selekcije naše zemlje, ali još uvijek nije debitirao niti u jednoj.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE