BiHPrivredaRusi na Jahorini žele graditi hotelski kompleks vrijedan 50 miliona KM

Rusi na Jahorini žele graditi hotelski kompleks vrijedan 50 miliona KM

“Mladost” bi se trebala prostirati na oko 20.000 kvadratnih metara, a vrijednost projekta je 50.000.000 konvertibilnih maraka, prenosi PaleLive.com.

Investitori iz Rusije ranije su kupili dio zemljišta i nekadašnji Dom “Mladost”, a sklapanjem ugovora, koji se odnosi na građevinsko zemljište u okviru Regulacionog plana posebnog područja Jahorina, omogućeno im je da prošire parcelu i grade savremeni hotelski kompleks.

Ovaj projekat predstavlja najveću potencijalnu investiciju na ovom području od kraja rata do danas. Samo od prodaje zemljišta u općinski budžet ući će 3,5 miliona KM, a u gradnji če biti angažovane domaće građevinske firme dok će u budućem hotelskom kompleksu biti uposleno oko 150 radnika.

Ukoliko se projekt realizira, biti će veliki potisak i za turističku ponudu s obzirom na to da se gradnjom komleksa otvaraju mogućnosti izgradnje novih hotela i drugih sadržaja koji će upotpuniti ponudu olimpijske planine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE