SvijetEvropaRusija jača avijaciju: 100 novih aviona i helikoptera

Rusija jača avijaciju: 100 novih aviona i helikoptera

Na 13. Međunarodnom avijatičarskom i svemirskom salonu “MAKS-2017”, Bondarev je rekao novinarima da ruske snage neće dobiti manje letjelica nego ove godine.

– Biće više od 100 novih mašina, plus modernizacija i remont (korišćenih aviona). Modernizujemo se veoma dobro – prenosi Sputnjik.

Govoreći o novom ruskom programu naoružanja za period od 2018. do 2025. godine, koji se sada razvija, Bondarev je podvukao da je avijacija favorizovana.

– Svako odlično razumije da se u svijetu razvija vazduhoplovna komponenta, u uslovima novih tehnologija, razvoja, progresa. To na kraju utiče i na razvoj nacionalne ekonomije i industrije – naveo je ruski komandant.

Međunarodni avijatičarski i svemirski salon “MAKS-2017” počeo je u utorak u gradu Žukovski u moskovskom regionu, a zatvara se danas.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE