SvijetEvropaRusiji bitni bolji odnosi s UAE-om

Rusiji bitni bolji odnosi s UAE-om

Putin je s Nahyanom, koji je i zamjenik načelnika Generalštaba Ujedinjenih Arapskih Emirata, razgovarao o saradnji na polju ekonomskih odnosa i borbe protiv terorizma.

Putin je na početku sastanka u Kremlju, koji je bio otvoren za predstavnike medije, kazao kako Rusija pridaje veliku važnost dubljim odnosima s UAE-om.

“Uspjeli smo popraviti našu trgovinsku razmjenu koja se u posljednjih nekoliko godina kretala u negativnom pravcu. To ćemo svakako uzeti u obzir i razgovarati o našim planovima za budućnost”, rekao je Putin.

Nahyan je rekao kako će tokom sastanka biti razgovora o bilateralnim odnosima, kao i situaciju na Bliskom istoku.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE