ZDKSabor pastora evanđeoske crkve organizovan u Maglaju

Sabor pastora evanđeoske crkve organizovan u Maglaju

Medju brojnim pojedincima i kolektivima koji su nakon katastrofalnih poplava sredinom maja 2014. godinu, pomogli Maglaju i njegovim stanovnicima, bili su i pastori evanđeoske crkve u Bosni i Hercegovine. Brojne projekte pomoći, posebno za učenike i uposlene u Osnovnoj školi „Maglaj“, realizovali su putem partnerskih humanitarnih organizaciji.

Pastori iz Sarajeva, Banja Luke, Doboja, Tuzle, Čapljine, Mostara, Jajca, Bihaća, Vareša, Zenice i Tuzle, zajedno sa predstavnicima humanitarnih organizacija iz Evrope i SAD, odlučili su i da svoj redovni sabor organizuju upravo u Maglaju, da bi vidjeli kako sada izgleda nakon obnove, ali i da se upoznaju sa trenutnim potrebama.


„Pomogli smo i Maglaju, ali i drugim sredinama koje su bile pogođene katastrofalnim poplavama. Ipak, posebno bih izdvojio saradnju sa Osnovnom školom „Maglaj“. Pomogli smo opremanje kabineta, nabavku instrumenata za učenike muzičke škole, a u posljednje tri godine osiguravamo novoogodišnje paketiće za učenike škole i nove rukaske za prvačiće. Dječiji osmijeh i zahvalnost građana Maglaja najveća nam je nagrada i motiv za dalje“, rekao je Saša Nikolinović, pastor evanđeoske crkve u Sarajevu.

„Nakon poplava, svaka nam je pomoć bila dobro došla. Naši prijatelji obezbijedili su prostirke za kabinet muzičke kulture, zbornicu, biblioteku, instrumente za učenike muzičke škole te opremnje kabineta tehničke i likovne kulture, biologije i hemije. Naša saradnja ide dalje“, dodaje je Osman Mujdža, direktor Osnovne škole „Maglaj“.

Na sve kvalitetne projekte pomoći koji su realizovali u proteklom periodu pastora Nikolinovića podsjećat će i slika – dar učenika i nastavnika Osnovne škole „Maglaj“.

 

 

Visoko.co.ba/Maglaj.net


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE