Naslovnica BiH Politika Salmir Kaplan...

Salmir Kaplan oštro kritikovao Sokolovića i Šepića

Na izjavu Salke Sokolovića (SDA), poslanika u Predstavničkom domu BiH koji je danas kazao da neće promijeniti mišljenje i glasati za set zakona o akcizama koji će se naći na sjednici Predstavničkog doma BiH u četvrtak, reagirao je njegov stranački kolega Salmir Kaplan.

104
PODIJELI

Kaplan je na svom Facebook profile napisao kako su akcize sredstva koja će se trošiti na vraćanje kredita, a da su krediti već ugovoreni I da se zna na šta se troše.

“Jedna od cesta koja zavisi od tih kredita i akciza jeste i cesta Stolac-Neum. Za  10 godina niko neće znat je li gorivo 2017. godine kostalo 1.85 KM ili 2.00 KM, a svak će te 2027. znat ima li puta Stolac-Neum ili nema. Ako se ne izglasaju akcize, evo da sad odmah kažem, da će Salko Sokolović, Senad Šepic i svi oni koji budu s njima iz ličnih, politikantskih interesa glasali protiv akciza, bit krivi dok je svijeta i vijeka zato što nema puta Stolac-Neum”, napisao je Kaplan.

1

A inače, poslovično bezidejni Sokolović koji često kritikuje, a skoro nikad ne nudi rješenja, pauze između sjednica Parlamenta BiH koristi za “učešće” u folk show programu Pinkove zvezde. Tamo državni parlamentarac Sokolović sa ostatkom porodice bodri pjevača Hamzu Sokolovića, jednog od takmičara. Ova činjenica, ali i ona da na sjednicama uglavnom “minira” sve predloženo, među kolegama u državnom Parlamentu donijela mu je nadimak “Salko dinamitaš” po uzoru na popularnu pjesmu Nervoznog poštara.

2

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.