Sam Smith predstavio singl “Pray” inspirisan posjetom Iraku

Nakon singla "Too Good At Goodbyes", britanski muzičar Sam Smith predstavlja novu pjesmu "Pray" sa izdanja "The Thrill Of It All" koje će biti dostupno od 3. novembra.

26
PODIJELI
Produkciju novog singla potpisuju Jimmy Napes, Steve Fitzmaurice, kao i čuveni Timbaland, dok je sam singl inspirisan Samovom posjetom Iraku, kao i ljudima koje je tamo upoznao.

“Želio sam pisati o tome kako otvaram oči, kako postajem svjestan dešavanja sa druge strane svijeta, a to nekada nije uopšte lijepo”, izjavio je Sam povodom svoje posjete Iraku.

MARKETING

Uz već pomenute saradnike, Sam je na novom albumu sarađivao sa producentima i muzičarima kao što su Malay, Jason “Poo Bear” Boyd, Stargate i YEBBA.

Kako bi proslavio povratak na muzičku scenu, održao je niz intimnih nastupa u Londonu, New Yorku, Los Angelesu i Berlinu, a razlog više za slavlje je definitivno uspjeh najavnog singla “Too Good At Goodbyes”.

Tri godine nakon objave debitantskog albuma, Sam Smith je danas jedan od najuspješnijih muzičara na svjetskoj muzičkoj sceni. Album “In The Lonely Hours” je prodat u više od 12 miliona primjeraka, dok je osvojio i brojne trending liste.
Dobitnik je tri nagrade BRIT, četiri Grammy, šest MOBO, tri Billboard Music, Golden Globe, kao i mnogih drugih prestižnih nagrada.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.