ZanimljivostiSamsung bi ove godine mogao predstaviti svoj savitljivi pametni telefon

Samsung bi ove godine mogao predstaviti svoj savitljivi pametni telefon

Vjeruje se da Samsung godinama razvija pametni telefon s ekranom koji se može saviti. Prototip uređaja će navodno biti lansiran i dat partnerima kako bi ih oni mogli testirati i procijeniti zahtjeve korisnika.

No, ne treba očekivati komercijalno lansiranje tog mobilnog telefona – prvo će biti napravljeno samo nekoliko hiljada uređaja, a masovna produkcija i pravo lansiranje se očekuje 2018. godine.

Preklopni pametni telefon zaista ima smisla, jer dopušta da se smanji veličina uređaja kada se ne koristi u džepu korisnika.

Također, to bi moglo omogućiti Samsungu unikatnu prodajnu prednost u njihovom ratu kojeg vode s Appleom oko kontrole tržišta premium pametnih telefona.

Glasnogovornik Samsunga nije želio komentirati ove vijesti. Kao i mnoge druge tehnološke kompanije, tako ni Samsung ne komentira nagađanja i spekulacije o svojim nenajavljenim proizvodima.

klix.ba/visoko.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE