Naslovnica Zanimljivosti Samsung bi ov...

Samsung bi ove godine mogao predstaviti svoj savitljivi pametni telefon

Samsungov dugoočekivani preklopni pametni telefon, sa savitljivim ekranom, još uvijek nije ugledao svjetlo dana. No, prema izvještaju korejske stranice ETNews čini se da bi mogao izaći ove godine.

53
PODIJELI

Vjeruje se da Samsung godinama razvija pametni telefon s ekranom koji se može saviti. Prototip uređaja će navodno biti lansiran i dat partnerima kako bi ih oni mogli testirati i procijeniti zahtjeve korisnika.

No, ne treba očekivati komercijalno lansiranje tog mobilnog telefona – prvo će biti napravljeno samo nekoliko hiljada uređaja, a masovna produkcija i pravo lansiranje se očekuje 2018. godine.

Preklopni pametni telefon zaista ima smisla, jer dopušta da se smanji veličina uređaja kada se ne koristi u džepu korisnika.

Također, to bi moglo omogućiti Samsungu unikatnu prodajnu prednost u njihovom ratu kojeg vode s Appleom oko kontrole tržišta premium pametnih telefona.

Glasnogovornik Samsunga nije želio komentirati ove vijesti. Kao i mnoge druge tehnološke kompanije, tako ni Samsung ne komentira nagađanja i spekulacije o svojim nenajavljenim proizvodima.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.