Naslovnica ZDK Politika Sanacija stan...

Sanacija stanja u Bolnici Zenica

699

Vlada Zeničko dobojskog kantona daje punu podršku menadžmentu Kantonalne bolnice u aktivnostima sanacije i stabilizacije stanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi,izjavio je premijer Miralem Galijašević uoči radnog sastanka sa Upravom bolnice.Pri tome je naznačio,da se što prije treba podići nivo funkcionalnosti Bolnice.

-Tekući deficit koji iznosi oko 16 miliona maraka planiramo riješiti kreditnim zaduženjem, dok se pitanje dugovanja prema dobavljačima rješava manjim kreditom od 2,5 miliona koji je već operativan pri čemu je do sada plasirano pola miliona maraka, kazao je Galijašević.

Vršilac dužnosti direktora dr. Rasim Skomorac potvrdio je da Bolnica s krajem avgusta ima ukupno 1.678 zaposlenih, te da nema viška medicinskog kadra, a i omjer medicinskog i nemedicinskog kadra nije nepovoljan.

-U skladu sa moratorijem na novo zapošljavanje, nije bilo novog upošljavanja, a ubuduće će se poštovati preporuke načelnika službi i konkursna procedura. Ukinuta je i zabrana takozvanih hladnog operativnog programa, a uskoro očekujemo popravak CT magneta, dodao je dr. Skomorac.

Ministar zdravstva, Bojan Gvozdenović je istakao, da je najvažnije da se, kroz uplate dijela dugova, vraća povjerenje dobavljača. Dr. Rasim Skomorac bit će na čelu Uprave Bolnice i u narednom periodu, potvrdio je premijer Miralem Galijašević.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.