Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Sanja Babić H...

Sanja Babić Halilović: Drago mi je što smo bili u prilici pomoći Centru za djecu i odrasle sa posebnim potrebama, jer znamo koliko im je svaka pomoć važna

499
PODIJELI

Štićenici Centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama u Zenici jučer su dobili nove igračke i didaktičku opremu potrebnu za rad, koju su im povodom obilježavanja svog jubileja, 20 godina postojanja, uručili predstavnici kompanije Mikrofin.

MARKETING

Opremu je uručila Sanja Babić – Halilović, šefica filijale Mikrofin Zenica, ne skrivajući svoje zadovoljstvo zbog ove donacije i humanog cilja.

“Drago mi je što smo bili u prilici pomoći Centru, jer znamo koliko im je svaka pomoć važna. Sve što sam vidjela danas uvjerilo me u to da ustanove poput ove igraju vrlo važnu ulogu u životu svih njihović štićenika i zbog toga ova donacija ima za nas još veću vrijednost”, istakla je Halilović i dodala da će Mikrofin i dalje nastaviti pomagati onima kojima je pomoć potrebna sa posebnim naglaskom na djecu i ustanove koje se bave njihovim potrebama.

Kanita Sarajlić, vršilac dužnosti direktora Centra, zahvalila se na donaciji i naglasila da će oprema koristiti radnicima, kao i djeci da obogate svoje svakodnevne radove i zabavne aktivnosti.

Ova Javna ustanova broji oko 300 djece sa posebnim potrebama. Osnovana je 2014. godine s ciljem pružanja adekvatne edukacije i rehabilitacije kako djece, tako i odraslih sa posebnim potrebama. Centar svojim uslugama u mnogome olakšava integraciju ovih osoba u društveni život zajednice.

Radio Zenit / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.