Naslovnica ZDK Politika Sanja Renić: ...

Sanja Renić: Tražim uporno ukidanje paušala za grijanje Zeničanima, ali vladajuća koalicija to ne želi!

72
PODIJELI

Vijećnica Naše stranke u Gradskom odboru Zenica podnijela je inicijativu za ukidanje plaćanja paušala za grijanje u Zenici u februaru ove godine.

MARKETING

Tim povodom stav resorne službe i JP “Grijanje” bio je da bi to prouzrokovalo finansijsku štetu ukoliko bi Gradsko vijeće podržalo tu inicijativu, ne navodeći da je tu istu odluku za plaćanje donio prethodni saziv Gradskog vijeća kako bi se zaposlenima u preduzeću “Grijanje” povećali prihodi na plaće, topli obrok, regrese i druge doprinose.

Na sastanku Predsjedništva i proširenog Predsjedništva Gradskog vijeća skoro svi su bili za to da se prijedlog Sanje Renić usvoji. Vjećnici su prihvatili prijedlog Sekretara GV da ova Inicijativa ide redovnom procedurom tj. da na Vijeće dođe u obliku nacrta koji bi vijećnici usvojili, a onda kao prijedlog. Nakon toga nikad nije upućen nacrt prijedloga, te je Renić ponovo na sjednici početkom oktobra tražila ponovno razmatranje iste inicijative, nakon čega je dobila ponovljeni odgovor.

“Ono na što želim je da upozorim građane Zenice koji me pitaju o ovom problemu, ako prate rad Predsjedništva Gradskog vijeća i način na koji se stavljaju na Dnevni red inicijative i tačke koje su podnijeli članovi stranaka koje čine Predsjedništvo, (izuzimam SBB pošto tim istim vijećnicima zamjenik predsjedavajućeg (SBB) koji ima ekskluzivu da svoje inicijative odmah uvrsti, ne dozvoljava ni da se oglase sa govornice), evidentno je da inicijative nas ostalih ne mogu doći na dnevni red, jer nikad nećemo dobiti većinu. Ova situacija u Gradskom vijeću Zenica je samo na štetu građana, jer sve ono što vijećnici trebaju da usvoje za dobrobit istih koji su i za njih glasali, kao što je bio slučaj preusmjeravanja paušala za naknade za rad u komisijama u korist nezaposlenih porodilja, proglašava se populizmom i ispolitizira se. Tako je i sa ovom Inicijativom za ukidanje paušala za grijanje”, ističe je Renić.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.