ZDKPolitikaSaopštenje sa nastavka 20.sjednice i 21.sjednice Skupštine ZDK

Saopštenje sa nastavka 20.sjednice i 21.sjednice Skupštine ZDK

U nastavku rada 20. sjednice Skupštine, koja je ranije prekinuta 09.12.2015. godine, razmatrane su dvije preostale tačke ranije usvojenog dnevnog reda. Skupština Zeničko-dobojskog kantona je prihvatila Informaciju o nevladinom sektoru u Zeničko-dobojskom kantonu za 2014 godinu. Kroz diskusije je istaknuto da su potrebne češće kontrole upotrebe i trošenja budžetskih sredstava, koja se daju nevladinim organizacijama i udruženjima. Nakon razmatranja ove informacije, Skupština je prihvatila i Informaciju o regionalnim cestama na području Zeničko-dobojskog kantona. U toku diskusije je konstatovano da su regionalne ceste na području Kantona u lošem stanju i da je neophodno pristupiti njihovoj sanaciji i rekonstrukciji.

Po završetku 20. sjednice, pristupilo se održavanju 21. sjednice Skupštine. Nakon što je Skupština prihvatila prijedlog Vlade, da se Prijedlog Izmjena Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2015 godinu razmatra i donese po hitnom postupku, poslanici u Skupštini nisu prihvatili prijedlog dnevnog reda 21. sjednice, koji je utvrdio Kolegij Skupštine na 22. sjednici, a isti naknadno dopunio na 23. sjednici Kolegija održanoj 15.12.2015 godine, zbog čega sjednica nije mogla biti održana. Potom je održana 24. sjednica Kolegija Skupštine, na kojoj je zakazana ponovna 21. sjednica Skupštine, za dan 23.12.2015 godine sa novim dnevnim redom.

Stručna služba Skupštine ZDK


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE