ZDKSaradnja Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK sa općinama Kakanj...

Saradnja Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK sa općinama Kakanj i Tešanj na zajedničkim projektima u 2017. godini

U četvrtak 13.04.2017. godine sa početkom u 900 sati bit će upriličeno potpisivanje Ugovora o prenosu sredstava za sufinansiranje zajedničkih projekta u 2017. godini između Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i općina Kakanj i Tešanj.

Potpisnici ugovora su Mensur Sinanović, ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Nermin Mandra, načelnik općine Kakanj i Suad Huskić, načelnik općine Tešanj.

Navedenim ugovorima se, u skladu sa usvojenim Program utroška sredstava sa tekućeg transfera drugim nivoima vlasti od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona, odobravaju sredstva općinama Kakanj i Tešanj za sufinansiranje zajedničkih Projekata u 2017. godini, kako slijedi:

  • Općini Kakanj kao nosiocu i sufinansijeru Projekta u iznosu od 200.000,00 KM u svrhu sufinansiranja Projekta izgradnje školske sale za potrebe izvođenja nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja za Srednju tehničku školu „Kemal Kapetanović“ Kakanj;
  • Općini Tešanj kao nosiocu i sufinansijeru Projekta u iznosu od 100.000,00 KM u svrhu sufinansiranja Projekta izgradnje četiri školske sale za osnovne škole sa području općine Tešanj, i to: OŠ „Džemal Bijedić“ Miljanovci, OŠ „Abdulvehab Ilhamija“ Kalošević, OŠ „Gazi Ferhad-beg“ Jablanica i OŠ „Mustafa Mulić“ Šije, te iznos od 70.000,00 KM u svrhu sufinansiranja Projekta stipendiranja studenata sa područja općine Tešanj u skladu sa raspisanim javnim pozivom općine.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE