BiHCrna HronikaSarajevo: Pacijent preminuo nakon vađenja zuba

Sarajevo: Pacijent preminuo nakon vađenja zuba

Pacijent Maksilofacijalne hirurgije na Kliničkom centru UNSA Sabahudin Hukara je juče preminuo nakon što je primljen poslije ekstrakcije zuba na gore navedenu kliniku da mu se pruži pomoć zbog krvarenja iz ekstrakcione rane.

Kako saznaju Vijesti.ba intervenciju je uradila stažistkinja Azra Sarić iako je dežurni ljekar bio Edin Imamović. Spomenuti ljekar nije se pojavio ni nakon poziva Azre Sarić da je pacijent ugrožen. Dr Sarić , koja inače radi za jednu farmaceutsku kuću, je otpustila pacijenta koji se nakon značajnog gubitka krvi javio na Otorinolaringologiju gdje je i preminuo.

Postavlja se pitanje, zašto je rađena intervencija ako je pacijent  imao bolest koja može  prouzrokovati krvarenje, zašto je to radila stažistkinja, a ne ljekar i zašto ljekar nije bio u smjeni.

Ovo saznanje, ukoliko se pokaže tačnim, pokazaće da mimo svih procedura i na dežurnim poslovima rade stažisti koji ni u kojem slučaju ne bi smjeli obavljati ovakve zadatke.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE